Pikante gefrituurde Noorse zalm (4 porties)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
100 g verse Noorse zalm
8 onrijpe Spaanse pepers
50 g wortelen
50 g ui
10 g sjalotten
2 shii-take paddestoelen
2 teentjes knoflook
spijsolie
zout
peper
sesamolie
1/2 kopje bloem
1/2 kopje water
Zure sojasaus
2 el sojasaus
2 el perensap
1/2 el citroensap
Bereiden
- De Spaanse pepertjes overlangs doorsnijden en de zaadlijsten verwijderen.
- De Noorse zalm, wortelen, sjalotten, ui, knoflook en shii-take paddestoelen fijnhakken.
- De gehakte ingrediënten vermengen en op smaak brengen met zout, peper en sesamolie.
- Bloem op de Spaanse pepers strooien en de pepers vullen met de gehakte ingrediënten.
- Water en bloem in een kom doen en goed mengen.
- De gevulde pepertjes bestrijken met het beslag en frituren.
- Doormidden snijden en op een bord leggen.
- De ingrediënten voor de zure sojasaus vermengen en er bij geven.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gerookte rogvleugel met Gazpacho
Brandade van kabeljauw en champignons, met een schuimigesaus
Pittige mosselragout
Dinerschotel van snoekbaarsfilets
Ovenschotel met koolvis en courgette