Pikante gefrituurde Noorse zalm (4 porties)
Aantal personen: 4
Ingrediënten
100 g verse Noorse zalm
8 onrijpe Spaanse pepers
50 g wortelen
50 g ui
10 g sjalotten
2 shii-take paddestoelen
2 teentjes knoflook
spijsolie
zout
peper
sesamolie
1/2 kopje bloem
1/2 kopje water
Zure sojasaus
2 el sojasaus
2 el perensap
1/2 el citroensap
Bereiden
- De Spaanse pepertjes overlangs doorsnijden en de zaadlijsten verwijderen.
- De Noorse zalm, wortelen, sjalotten, ui, knoflook en shii-take paddestoelen fijnhakken.
- De gehakte ingrediënten vermengen en op smaak brengen met zout, peper en sesamolie.
- Bloem op de Spaanse pepers strooien en de pepers vullen met de gehakte ingrediënten.
- Water en bloem in een kom doen en goed mengen.
- De gevulde pepertjes bestrijken met het beslag en frituren.
- Doormidden snijden en op een bord leggen.
- De ingrediënten voor de zure sojasaus vermengen en er bij geven.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Gratin van vis (Tilapiafilets )
Zalmsaus
Omeletjes met zalm en mierikswortelsaus
Kabeljauw met blauwe kaas
Wijting in t groen